Carrienta Challenge + Klimmen.

Een gecombineerde dag waarbij plezier voorop staat. We starten met een Challengeparcours in Carrienta en na de middag gaan we klimmen. Genoeg rotsen en voldoende moeilijkheidsgradaties om je klimtalenten te testen.

Prijs: € 49,00

Inclusief:

- Entree Carrienta.
- Klimmateriaal zoals gordel, helm.
- Klimcursus.
- Instructeur/begeleider (Nederlands sprekend).
- Gebruik centrale faciliteiten.
- Koffie of thee bij aankomst.

Exclusief:

- Vervoer naar Carrienta v.v.
- Overige consumpties.


PROGRAMMA

09.30 uur    
Aankomst bij de entree van de tunnel naar Carriënta Outdoordôme.
Welkomstwoord en voorstellen instructeurs en begeleiders.
Instructie en in gebruik nemen veiligheidsmaterialen (helm, gordel).
10.00 uur    
Start ochtendprogramma Challenge Parcours met:
Hike door de aardedonkere tunnel (450 meter!).
Koffie of thee in ons outdoorcafé en uitleg programma.
Netklimmen (35 meter).
Touwbrug three point.
Klettersteig (70 meter).
Plankenbrug.Helicopter entry en rappel.
Abseil
13.00 uur    
Pauze.
Bij te boeken optie: Lunch.
14.00 uur    
Start middagprogramma: Klimmen.
Klimcursus (beginners/gevorderden).
De vele rotswanden bieden je voldoende variatie om je klimtalenten te testen.
17.00 uur    
Einde programma.
17.30 uur    
Nog een laatste drankje. Vertrek rond 18.00 uur.
Of start Barbecue (Bij te boeken optie) (dan vertrek rond 20.00 uur).

INFORMATIE

Hou je van concentratie, grenzen verleggen, samenwerken, elkaar helpen, vuil worden en samen veel lol beleven tijdens een onvergetelijke dag in een prachtige omgeving? 
Kom dan eens een dag mountainbiken en survivallen in onze steengroeve Carriënta in de Belgische Ardennen. In deze oude mijn bieden we uitdagende en sportieve activiteiten aan voor allerlei groepen, denk hierbij aan vrienden, collega's of familie-uitjes. Lekker eruit in de natuur en je bent ook nog eens verzekerd van een super actieve dag. Zeer geschikt voor kinderen (vanaf ongeveer 7 jaar) als volwassenen.

Dit programma is alleen mogelijk vanaf 8 personen (via deze website) te boeken en uiterlijk tot 3 dagen voor aanvang.
Het is niet mogelijk om met minder dan 8 personen aan te sluiten bij een groep. Alleen te boeken met uw eigen groep vanaf 8 personen.
Tip: Het is tijdens uw verblijf op camping Olympia wel mogelijk om een Carriënta programma te boeken met minder dan 8 personen. Een accommodatie of campingplek reserveert u hier 

Carrienta Challenge + Klimmen.
In de ochtend starten we met het Challenge Parcours in onze steengroeve Carrienta waarbij we via de horizontale klettersteig onze weg naar boven zullen vinden. We komen uit bij de hoge plankenbrug en gaan gezekerd naar de overkant over deze brug. Vervolgens gaan we over de three point touwbrug terug om vervolgens naar beneden te gaan via de vertikale klettersteig. Op naar de helicopter waar we een helicopter-abseil vanaf maken.
Tussen de middag even uitrusten en genieten van een gezamenlijke lunch (optioneel).
De Ardennen zijn een prima plek om kennis te maken met de klimsport. Klimmen op een van de vele rotswanden is dé manier om je verblijf in de Ardennen een avontuurlijk karakter te geven. Ga voor het echte survival gevoel en beklim de rotswand. Een beginner kan op een makkelijke wand zijn eerste klimervaring opdoen en voor gevorderden zijn er steilere routes met een hogere moeilijkheidsgraad. Je bent veilig gezekerd door de klimgordel en het touw.  In onze steengroeve zijn klimrotsen waar je met gemak de hele middag je hart kunt ophalen met klimmen. Eenmaal boven kun je je laten abseilen.
Het beklimmen van de steile rotsen lijkt misschien erg moeilijk maar met deze begincursus met goede uitleg over klimtechnieken blijkt dat het wel degelijk mogelijk is om via die grillige rotspartijen bovenaan bij de top van de steengroeve te komen.
Voor de beginneling: klimcursus. Uitleg over de techniek en tips hoe je via de rots naar boven kunt klimmen en over hoe je een ander moet zekeren. Voor de gevorderde klimmer: Oude techniek ophalen en nieuwe doornemen en beoefenen. Diverse moeilijkheidsgradaties. Je klimt je langs diverse routes naar boven, je zekert je en eenmaal boven eerst genieten van het prachtige uitzicht om je vervolgens naar beneden te laten abseilen. Je klimpartner zekert je. 
Onze ervaren instructeurs leren je de fijne kneepjes, begeleiden je tijdens het klimmen en abseilen en houden natuurlijk ook je veiligheid in de gaten en staan garant voor een goede begeleiding en veilig materiaal.

 

Verblijf:
Dit arrangement in Carriënta kan worden gecombineerd met bijvoorbeeld een avontuurlijk en comfortabel verblijf op onze camping Olympia in Remouchamps.
Zo kun je al op Camping Olympia blijven overnachten voor € 12,50 per persoon per nacht met je eigen tent! Zo kun je kiezen of je de nacht voor de Challengedag wilt overnachten, of de nacht na de Challengedag en het is zelfs mogelijk om zowel de nacht ervoor als de nacht erna te komen kamperen met je eigen tent/caravan/vouwwagen, in dat geval boek je beide opties erbij.
Surf voor meer informatie over het verblijf naar www.olympia-campings.com.
 

Fijn om bij te boeken:
- Lunch € 8,50    p.p. (bestaande uit koffie/thee, melk, brood, vleeswaren, kaas, jam en zoet beleg)
- BBQ € 15,- p.p. (bestaande uit salade, 3 soorten vlees, sauzen, stokbrood, kruidenboter, frietjes)
- Drankmuntjes € 10,- (5 muntjes p.p.)
- Campingplek op camping Olympia voor je eigen tent/caravan/vouwwagen voor het evenement € 12,50 p.p.
- Campingplek op camping Olympia voor je eigen tent/caravan/vouwwagen na het evenement € 12,50 p.p.

Kies een programma, boek de door jou gewenste opties bij, betaal de voucher en reserveer vervolgens -via de per mail verkregen link- een dag. Laat de rest aan onze ervaren instructeurs over. Zij zorgen ervoor dat de uidagingen zwaarder worden waar het kan en rustiger waar nodig. Iedereen wordt betrokken bij de uitdaging.